Design SuiteAfvloeiingssytemen voor platen creëren

Gereedschap

Gereedschappenset

Afvloeiing plaat

SlabDrain_Tool.png

Architectuur

Gebruik het gereedschap Afvloeiing plaat om afvloeiingssystemen te ontwerpen voor platen die regelmatig aan water worden blootgesteld, zoals betonverhardingen en platte daken. Het creëren van afvoerpunten en killen wijzigt de geometrie van een plaat. Tijdens dit proces worden namelijk hellingen en nokken gecreëerd en wordt mogelijk de hoogte van de plaatrand gewijzigd. De meeste van deze berekeningen gebeuren automatisch, maar gebruikersinstellingen en de plaatsing van afvloeiingselementen zorgen soms voor fouten omdat de ontworpen geometrie in praktijk niet mogelijk is. 

Methode

Omschrijving

Bewerk

Bewerk via deze methode de geselecteerde afvoerpunten, kilgoten, killen en afschotaanduidingen. Je kan ook meerdere van de voornoemde objecten selecteren, op voorwaarde dat deze van hetzelfde type zijn.

Creëer afvoerpunt

Kies deze methode om een nieuw afvoerpunt te plaatsen met daaraan verbonden killen naar de plaatrand.

Verbind afvoerpunten

Activeer deze methode om twee bestaande afvoerpunten met een kilgoot te verbinden en ongeschikte kilgoten automatisch te verwijderen.

Creëer kil

Via deze methode voeg je een kil toe aan een bestaand afvoerpunt.

Instellingen

Kies deze optie om het dialoogvenster ‘Afvloeiing plaat’ te openen. Stel hier jouw standaardvoorkeuren in voor de afvloeiingselementen die je aan de geselecteerde plaat wilt toevoegen.

SlabDrain_Overall.png Drainage3D.png 

Afvoerpunten toevoegen

Afvoerpunten verbinden

Killen creëren

Instellingen afvloeiing plaat

Afvloeiingselementen van platen bewerken

Fouten bij afvloeiing oplossen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.